Jandarmii arădeni nu stau „cu burta la soare” și sar în ajutorul oricărui cetățean care are nevoie de aceștia.

În săptămâna care a trecut, efectivele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, au fost angrenate în executarea a 496 misiuni de ordine publică, pază și protecție instituțională și pază transporturi speciale.

Totodată, au fost desfășurate mai multe acțiuni cu caracter preventiv, pentru responsabilizarea populației cu privire la respectarea măsurilor de protejare împotriva răspândirii noului virus, în zonele aglomerate, piețe, terase, parcuri, în mijloace de transport în comun și în alte zone de interes operativ.

Pe timpul executării misiunilor, jandarmii au constatat fapte de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și încălcări ale normelor privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pentru aceste contravenții au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 17.650 lei.

Au fost întocmite acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală în cazul a patru infracțiuni constatate independent: trei pentru deținerea unor substanțe interzise și una pentru furt. Pe timpul misiunilor desfășurate în cooperare cu Poliția, în sistem integrat prin patrule mixte, au acordat sprijin la constatarea a șapte infracțiuni.

Jandarmii reamintesc cetățenilor că pe toată perioada stării de alertă, se vor desfășura activităţi de verificare cu privire la respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului virus, în zonele aglomerate, piețe, terase, parcuri, în mijloace de transport în comun și în alte zone de interes operativ.

Recomandările redacției