Aproape 60.000 de teste pentru depistarea virusului SARS CoV-2 cu aparatură finanțată de Consiliul Județean

0
312

Consiliul Județean Arad a alocat fondurile necesare pentru cumpărarea aparaturii cu care anul trecut au fost realizate 53.085 de testări RT-PCR pentru depistarea virusului SARS CoV-2 în Arad! Consiliul Județean a cumpărat un aparat de testare Real Time PCR și a co-finanțat un al doilea aparat (acesta din urmă a fost furnizat de Ministerul Sănătății). În plus, tot Consiliul Județean Arad a cumpărat extractorul automat pentru analizarea majorității testelor realizate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, în anul 2020.

Am investit 265.343 de lei din bugetul Consiliului pentru că am vrut să prevenim răspândirea virusului în Arad. Vă reamintesc că la începutul pandemiei Aradul a fost cel mai expus județ din România, din cauza punctelor de trecere a frontierei tranzitate de sute de mii de oameni, mulți dintre ei purtători ai virusului. Foarte repede am avut primele cazuri în județ și primele decese. Dar în câteva luni am reușit să stabilizăm situația și să coborâm dintre primele județe, am luat măsuri pentru testarea și izolarea pacienților, am deschis secții de spital pentru bolnavii de Covid-19 și am temperat valul epidemic”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

În total, în sistemul arădean de sănătate publică au fost realizate anul trecut 87.185 testări pentru depistarea virusului SARC CoV-2 (53.085 la Spitalul Județean, 34.100 la Direcția de Sănătate Publică). La acestea se adaugă testele realizate în sistemul privat.

În județul Arad, aproximativ 16.000 de persoane au fost diagnosticate pozitiv cu virusul SARS CoV-2, de la izbucnirea pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.