În două zile, aproape 60 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate de autorități, la Arad. Dacă miercuri, Grupul de Comunicare Strategică anunța 32 îmbolnăviri cu coronavirus în rândul arădenilor, confirmate prin testare, joi, alți 27 de arădeni au fost confirmați ca fiind infectați cu SARS-CoV2.

Numărul total al infectărilor, în județ a ajuns la 339.

Județul nostru este al cincilea județ din țară ca număr de infectări cu noul coronavirus, după Suceava, unde sunt înregistrate 1910 cazuri confirmate. În București, numărul infectărilor a ajuns la 1.031. Județul vecin, Timiș a avut joi 341 de cazuri de infectare. Și în Bihor au mai crescut cazurile însă, nici pe departe situația nu este ca la Arad și Timișoara. În Bihor, autoritățile au raportat 219 cazuri de infectare cu COVID-19.

Și ca număr de decese cauzate de coronavirus, Aradul este printre județele fruntașe, situându-se pe locul 4. Un număr de 35 de arădeni au fost răpuși de coronavirus, conform autorităților și cam tot atâțea s-au vindecat, după datele oficiale.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.078 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 104 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Până astăzi, 16 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 7.707 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.357 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 491 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 243 de pacienți.

În țară, în carantină instituționalizată sunt 22.866 de persoane. Alte 60.697 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 79.629 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 447 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.917 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 417 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită potrivit Codului Penal.

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 6.171 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 13.062.175 de lei.

Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Recomandările redacției