Echipajele medicale SMURD și pompierii arădeni au avut un weekend plin de intervenții. Astfel, în perioada 6 martie – 9 martie a.c., subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad, au avut de desfășurat 57 misiuni de intervenție. S-a intervenit pentru stingerea unui număr de două incendii, ambele la locuințe, fără a se înregistra victime doar pagube materiale.

Echipajul descarcerare a Detașamentului de Pompieri Arad a intervenit pentru extragerea unei persoane încarcerate într-un autoturism în urma unui accident rutier. Persoana a fost preluată de către echipajul SMURD Terapie Intensivă Mobilă în stop cardio-respirator, resuscitată și predată la UPU Arad. Este vorba despre accidentul care a avut loc lângă Domeniul Lupaș în cursul zilei de sâmbătă. 

Cele nouă echipaje SMURD a inspectoratului au intervenit la 57 cazuri pentru acordarea de prim-ajutor medical calificat. A mai fost desfășurată o misiune de asistență persoane.

Compartimentul monitorizare situații de urgență și dispecerat din cadrul Centrului Operațional Județean a recepționat și transmis către administrațiile locale două informări meteorologice de fenomene meteo periculoase.

Recomandările redacției