Marți s-a dat startul pentru vaccinarea cu a treia doză, arădenii având de ales, de această dată doar între Pfizer și Moderna. În prima zi, 575 de oameni s-au imunizat, la centrele din județul nostru, cu această ultimă doză. 564 au optat pentru Pfizer și doar 11 pentru Moderna.

 În total, 973 de persoane s-au vaccinat în cele 24 de ore vizând raportarea de miercuri, diferența cu prima sau cea de-a doua doză.

În total, de la începutul campaniei de vaccinare, în județ s-au imunizat 106.792 de persoane cu ambele doze, în timp ce cu o singură doză sunt vaccinate 94.764 persoane. De luni până marți, , au mai fost vaccinate alte 400 de persoane, dintre care 200 au ales să se vaccineze la medicii de familie cu Johnson&Johnson.

Cum funcționează?

Reamintim cititorilor că platforma ROVACCINARE permite programarea celor care doresc să se vaccineze cu doza a III-a, după ce echipa de dezvoltare a Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) a finalizat implementarea noilor funcționalități și optimizările necesare. Programările se pot realiza pentru administrarea dozei de rapel (booster) cu unul dintre vaccinurile Pfizer sau Moderna, în centrele de vaccinare care administrează aceste două tipuri de vaccin.

Persoanele care își pot face cea de-a treia doză de vaccin (booster) sunt cele care au deja două doze administrate, iar de la a doua doză au trecut cel puțin 180 de zile.

Astfel, toate persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu două doze (completă sau heterologă) și pentru care au trecut 180 de zile de la schemă completă se pot programa în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro pentru administrarea dozei de rapel (booster), indiferent dacă administrarea primelor două doze s-a realizat cu programare în platformă sau direct în centrul de vaccinare.

În acest moment, persoanele vaccinate cu vaccinul Johnson&Johnson nu sunt eligibile pentru administrarea dozei de rapel (booster).

Doza 3 este ferm recomandată: persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare; persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social și din învățământ. Accesul la vaccinare este permis și altor categorii populaționale, care au cel puțin 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin, indiferent dacă au istoric de trecere prin boală.

Numărul infectărilor crește

La raportarea de miercuri, pentru ultimele 24 de ore, adică de marți până miercuri, au fost înregistrate cinci decese și nu mai puțin de 248 de infectări, numărul cazurilor active ridicându-se la 1.777. În spital sunt internate 219 persoane.

26 de localități au incidențe aferente scenariului roșu, printre care municipiul Arad și orașele Sebiș, Lipova și Pecica. Raportările zilnice pot fi consultate pe glsa.ro-> Sănătate.

 

 

Recomandările redacției