Având în vedere această situație dificilă, jandarmii arădeni continuă acțiunile cu caracter preventiv în piețe, mijloace de transport în comun și alte zone aglomerate. În cazul în care aceștia constată fapte de încălcare a diferitelor norme, sunt nevoiți să ia măsurile legale.

În săptămâna care a trecut, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, au fost angrenate în executarea a 558 misiuni de ordine publică, pază și protecție instituțională și pază transporturi speciale. Având în vedere numărul mare de infectări cu noul virus raportat la nivel național, s-a pus accent pe acțiunile cu caracter preventiv, pentru responsabilizarea populației cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară în zonele aglomerate, piețe, terase, parcuri, în mijloace de transport în comun și în alte zone de interes operativ.

Pe timpul executării misiunilor, jandarmii au constatat fapte de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, au fost constatate încălcări ale normelor privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și încălcări ale normelor privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Doar pe acest segment au fost depistate 77 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție sanitară, cu precădere în zona piețelor și în mijloacele de transport în comun.

Pentru faptele contravenționale constatate săptămâna trecută, au fost aplicate 107 amenzi în valoare totală de 31.850 de lei.

Jandarmii au întocmit acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală în cazul a patru infracțiuni constatate independent: distrugere, furt, deținerea și desfacerea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal și punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare , iar pe timpul misiunilor desfășurate în cooperare cu Poliția, în sistem integrat prin patrule mixte, jandarmii au acordat sprijin la constatarea a zece infracțiuni.

Acțiunile pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare în zonele aglomerate, piețe, parcuri, mijloace de transport în comun și în  alte zone în care se pot produce aglomerări de persoane.

 

Recomandările redacției