Aproape 7.500 de arădeni au făcut investigații RMN gratuit

0
346

Spitalul Județean Arad beneficiază, de trei ani, de un aparat RMN cumpărat de Consilul Județean, pentru a veni în ajutorul arădenilor.

 Astfel, în această perioadă, 7.340 de RMN-uri au fost realizate cu acest aparat. Având în vedere că aparatul RMN a costat un milion de euro, se poate spune că astăzi, după trei ani de exploatare, investiția a fost amortizată.

Până la darea în folosință a acestui aparat, pacienții de la Spitalul Județean erau transportați la un centru privat de imagistică, iar investigațiile erau plătite acestui centru privat. Odată cu inaugurarea RMN-ului la Spitalul Județean, pacienții sunt investigați în spital, fără să mai fie nevoie de transport, iar sumele plătite centrului privat sunt economisite. Mai mult, peste 300 de pacienți au plătit spitalului pentru realizarea RMN-ului, banii constituind sursă de venit pentru unitatea medicală.

„Am cumpărat acest RMN din banii Consiliului Județean, după ce la vremea respectivă Guvernul PSD a luat de la Arad banii pe care inițial Guvernul Cioloș i-a alocat cumpărării aparatului. Nu am putut accepta ca arădenii să rămână fără RMN! Faptul că în trei ani au fost realizate aproape 7500 de investigații, pentru care pacienții internați nu au plătit niciun leu, a demonstrat că am avut dreptate. Îmi amintesc că și consilierii județeni PSD au votat împotriva cumpărării RMN-ului, susținând că vom primi unul de la stat, dar s-au înșelat, ca de obicei. Dacă Consiliul Județean nu ar fi cumpărat acest aparat, el nu exista nici astăzi în sistemul arădean de sănătate publică, doar la privați”, a declarat președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca.

În sistemul privat, o examinare RMN costă aproximativ 100-150 euro. La Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad este gratuit pentru pacienții internați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.