Prin atribuțiile polițiștilor locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal se numără identificarea cazurilor de nerespectare a prevederilor Legii 185/2013 privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate pe domeniul public. În cursul anului 2021, aceștia au acționat în toate cartierele orașului pentru stabilirea situațiilor în care persoanele juridice neglijează ori refuză să obțină avizul din partea organelor de specialitate din cadrul PMA. Cele mai numeroase situații de acest tip au fost constatate pe Bulevardul Revoluției, Bulevardul N. Titulescu, Calea Timișorii, Calea Bodrogului și str. Poetului.

 Au fost aplicate un număr de 65 sancțiuni contravenționale în valoare de 78.500 de lei, atât pentru lipirea de afișe și postere publicitare fără aviz, cât și pentru amplasarea de bannere sau alte mijloace de promovare fără a deține autorizația necesară.

„În lunile următoare, Direcția Generală Poliția Locală, împreună cu alte compartimente de specialitate din Primăria Municipiului Arad, va susține includerea unor prevederi suplimentare într-un viitor regulament privind gospodărirea orașului, al căror conținut să permită măsurile de regularizare a unor activități promoționale nereglementate pe domeniul public: vehiculele expuse spre vânzare, automobilele folosite ca suport pentru reclame etc”, au mai transmis cei de la DGPL Arad.

Recomandările redacției