Aproape două sute de misiuni pentru pompieri în perioada Sărbătorilor de Iarnă

0
255
Un echipaj de pompieri intervin in stingerea unui incendiu izbucnit, luni, 25 mai 2009, la o fabrica de mobila din judetul Valcea. Incendiul de la fabrica de mobila din satul Sambotin, comuna valceana Daesti, a fost stins de pompierii militari dupa aproximativ o ora de interventii, iar reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au inceput cercetarile pentru a stabili cauzele izbucnirii focului. ISU VALCEA / MEDIAFAX FOTO

În perioada 24.12.2017 – 03.01.2018 subunităţile de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad au intervenit pentru 192 misiuni, astfel: stingerea incendiilor – zece intervenţii; asistenţă medicală de tip SMURD – 174 misiuni; descarcerare – o intervenţie; asistenţă persoane – trei misiuni; alte intervenţii – patru misiuni.  Dintre cele zece incendii, cinci s-au produs la locuinţe particulare, cauzele producerii acestor incendii fiind instalaţii electrice defecte sau improvizate și coş de fum defect sau necurăţat.
În data de 3 ianuarie, în intervalul orar 10:00 – 11:00 a avut loc exerciţiul lunar de înştiinţare-alarmare în situaţii de protecţie civilă. În cadrul exerciţiului s-a simulat o avertizare de cod roşu meteorologic, în consecinţă toate primăriile judeţului au pus în funcţiune sirenele din dotare cu semnalul alarmă la dezastre. Semnalul „alarmă la dezastre” se compune din cinci sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de zece secunde între ele. La finalul exerciţiului s-a constatat faptul că toate sirenele sunt operative şi în stare de funcţionare.
(C.G.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.