În cursul zilei de miercuri, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, au fost desfăşurate acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Au fost verificate 53 de restaurante, terase, unităţi tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, precum și 35 de mijloace de transport. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 92 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 28.000 de lei, în baza Legii 55/2020 privind măsurile de protecţie individuală, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă.

Se recomandă cetățenilor să respecte în continuare normele de igienă și de conduită sanitară, măsurile de distanțare fizică şi să poarte masca de protecţie, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Activități în zonele aglomerate

În perioada de 05.10.2020-07.10.2020, polițiștii de prevenire arădeni, împreună cu cei ai secțiilor de poliție 1 Vlaicu și 2 Micălaca au continuat activitățile de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului COVID-19 în zona școlilor și a locurilor aglomerate din municipiu.

Activitatea s-a dorit a fi un îndemn la respectarea regulilor stabilite în această perioadă cu privire la portul măștii, distanțarea fizică recomandată între persoane, igiena mâinilor precum și alte măsuri care pot preveni răspândirea infectării cu noul coronavirus: plata cu cardul acolo unde este posibil, folosirea substanțelor dezinfectante la intrarea în magazine, evitarea zonelor aglomerate. În contextul creșterii alarmante a numărului de persoane infectate cu noul virus, IPJ Arad recomandă arădenilor să respecte măsurile de prevenire dispuse de autorități, pentru a fi protejați de îmbolnăvire.

 

Recomandările redacției