În urma ultimei investiţii realizate în comuna Vladimirescu, aproape toţi locuitorii comunei au acces la reţeaua de gaz. Trebuie spus că nu se pot încă conecta la reţea locuitorii de pe câteva străzi din Mândruloc, iar noul cartier din Vladimirescu, unde de asemenea nu există gaz, nu este încă locuit. „Suntem în faza finală cu devizul pentru introducerea gazului în Cartierul Glogovăţ, unde există 670 de locuri de casă. A fost dată autorizaţie pentru 112 branşamente şi mai sunt încă 40 de cereri care vor fi în mod sigur aprobate. Nu putem decât să îi invităm pe oameni, să meargă la E-On Gaz să solicite branşarea”, a declarat Ioan Crişan, primarul comunei Vladimirescu.

De menţionat că fiecare familie care doreşte să se branşeze la reţeaua de gaz trebuie să achite o taxă de 250 de euro pentru reţeaua stradală, înainte de autorizarea branşării. Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să aibă gaz de la reţea, autorităţile locale au decis să-i păsuiască de la plata acestei taxe pe cei care se angajează să o plătească atunci când îşi achită impozitele. „Fiind în prag de iarnă, Primăria a decis ca această taxă să poată fi plătită şi ulterior, oamenii urmând să fie debitaţi la impozitare. Acest lucru se poate face doar cu acordul scris al fiecărei persoane interesate”, a mai spus Crişan.

Ultima investiţie făcută în Cartierul Glogovăţ, a costat aproximativ 511.000 de euro, fiind începută în urmă cu aproape doi ani. Fondurile folosite au provenit de la bugetul local, iar lucrarea a fost realizată de E.On Gaz, care a suportat contravaloarea TVA.

Recomandările redacției