Zi superbă de octombrie pentru competiția anului în atletismul arădean. A doua ediție a „Memorialului Gheorghe Indreica”, comasată cu „Memorialul Gheorghe Mărginean” și Cupa Aradului pentru câștigarea proiectului depus la Centrul Cultural Municipal, a bătut recordul de participare al toamnei trecute. De această dată, la startul celor 28 de probe
s-au prezentat aproximativ 170 de copii și juniori reprezentând zece cluburi din țară și unul din Ungaria.
Revenind puțin la suma de cei 10 mii de lei din fonduri neranbursabile, oferită Asociației Județene de Atletism Arad pentru concursul de sâmbăta trecută, aceasta a fost insuficientă pentru ceea ce și-au propus organizatorii privind calitatea sau strălucirea cupelor și medaliilor. Au existat și ceva sponsori, primul dintre aceștia fiind și în acest an Raluca Groza, fiica regretatului profesor
Gheorghe Indreica.
Fostă atletă în anii ’80-’90 pe zgura de pe „Gloria”, Raluca a fost și în mijlocul evenimentelor de ieri, de pe arena de la Bou Roșu. Doar de numele tatălui său se leagă multe dintre performanțele atletice ale Aradului. Născut la Ineu în 1952 și plecat de pe această lume în august 2017, Gheorghe Indreica a adus pe Mureș nu mai puțin de 20 de titluri naționale la concursurile de alergări. Valorosul atlet a activat apoi ca profesor la Clubul Sportiv Școlar și Liceul cu Program Sportiv, unde a crescut multe generații de sportivi, astăzi, la rândul lor, profesori și antrenori în domeniu.
CSȘ Gloria rămâne clubul de referință în atletismul arădean la nivel de copii și juniori, iar rezultatele acestuia la a doua ediție a Memorialului „Gheorghe Indreica” au fost foarte bune. Chiar premiul special al întrecerii a rămas la Arad, la Maria Cornea, care a urcat de două ori pe prima treaptă a podiumului, în probele de 200 metri alergare și săritura în lungime. La aceasta din urmă, cu rezultatul de 4,99 metri (săritura surprinsă în poza principală), eleva Oliviei Brosovszki ar fi pus mâna pe o medalie națională la copii și asta numai după câteva antrenamente specifice.
Medaliile adunate de atlteții arădeni, pregătiți de Constantin Miclea, Zoltan Szabo, Denis Both și Oliviei Brosovszki:
Locul 1:
Bogdan Jurcă – 800 m
Maria Cornea – 200 m și săritura în lungime
Robert Matuș – săritura în lungime
Mihai Motorca – ciocan și disc
Vanessa Oriaku – suliță
Stafeta 4 x 100 m băieti, prin Marc Krieger, Eric Krieger, Raul Lauric, Robert Matuș
Locul 2:
Raul Lauric – suliță
Alexander Blidar – 600 m
Ioana Toader – suliță
Locul 3:
Alexandra Zsiros – săritura în lungime
Dennise Bejan – biatlon
Au mai obținut rezultate notabile:
Ioana Toader – loc 4 – 80 m
Maria Dincea – loc 4- biatlon
Loredana Butar – loc 6 – biatlon
Lucas Burtă – loc 8- 200 m
Ianis Olteanu (cel mai tânăr concurent 2011, la biatlon)
Cocluziile le-a tras Constantin Miclea, președintele Asociației Județene de Atletism Arad. „Pentru copii, eu zic că acesta este cel mai important concurs din vestul țării. Avem participanți din toate județele din zonă, dar și din Ungaria, de la Gyula și din toate județele din vestul țării, inclusiv Oradea. Sunt aproximativ 200 de copii astăzi, pe Arena «Gloria», nu chiar toți participanți, dar cu afinitate pentru atletism. Cred că de acolo Sus, domnii Gheorghe Indreica și Gheorghe Mărginean, pe care îi comemoră astăzi și care au lucrat toată viața cu copiii, sunt mulțumiți când văd un stadion atât de viu și rezultate importante la acest nivel. Noi, de la Asocițația Județeană de Atletism, ca și organizatori, vom încerca să ridicăm nivelul competiției an de an, să-l facem din ce în ce mai popular. Anul viitor vrem să invităm și cluburi din Serbia și să mai convingem și sportivi din Ungaria, pe lângă cei din Gyula și pe cei la Beckescaba măcar, să ni se alăture. Arădenii stau foarte bine la capitolul medalii, dar nu este neapărat o surpriză pentru noi. Avem pe stadion, la antrenamente, aproape 40 de copii, față de acum 4-5 ani când erau maxim 9-10. Aș vrea să-i mulțumesc Centrului Cultural Municipal Arad pentru sprijin, deși cerințele financiare pentru această competiție au fost aproape duble față de cââi bani am primit. Ne-am mai descurcat cu o sponsorizare, rudele celor comemorați ne-au ajutat și ele, ne pare rău doar că premiile din acest an, mă refer la medalii și cupe nu au fost atât de frumoase precum le-am conceput noi. Poate la anul să fie și mai bine, nu ne lăsăm”, a spus Miclea, care a mai subliniat și meritele DJTS Arad și IȘJ Arad în organizarea celei de-a doua ediții a „Memorialului Gheorghe Indreica”.

Recomandările redacției