Aproximativ 30 de tone de droguri, cu o valoare estimată la 822 milioane de dolari (630 milioane de euro), au fost confiscate în 34 de ţări din America Centrală şi Caraibe, în cursul unei operaţiuni coordonate de Interpol, a anunţat marţi organizaţia internaţională de poliţie, relatează AFP.

Printre drogurile confiscate între 27 mai şi 14 iunie se află 24 de tone de cocaină, 5,7 tone de haşiş şi patru kilograme de heroină. Poliţiştii au reţinut de asemenea 15 nave şi 42 de arme de foc, a precizat Interpolul, într-un comunicat.

‘Operaţiunea Lionfish’, ce a implicat 34 de ţări, a fost coordonată de biroul regional al Interpol din San Salvador (Salvador) cu sprijinul organizaţiilor care luptă împotriva crimei şi a traficului de droguri. Această operaţiune a condus la 142 de arestări.

Acţiunea a fost organizată pentru a ‘contracara intensificarea traficului de droguri şi arme de foc de către crima organizată în America Centrală şi în Caraibe, care sunt regiuni strategice şi unde s-a înregistrat o creştere semnificativă a confiscărilor de cocaină de către autorităţile locale’, a adăugat poliţia internaţională cu sediul la Lyon, în centrul Franţei.

 

(AS – autor: Violeta Gheorghe, editor: Pepa Siţa)

 

Recomandările redacției