Aproximativ 400 de copaci vor fi plantați în Gai în perioada următoare

0
103

În scurt timp cartierul Gai va fi umplut de copaci. Mai exact 400 de arbori vor fi plantați în zona centurii ocolitoare a orașului. Acțiunea aparține Asociației Gai Cartierul Nostru, pentru a înfrumuseța zona și totodată pentru a reduce noxele provocate de circulația intensă din zonă.

Locuitorii din cartierul Gai și nu numai sunt așteptați să participe la acțiune și totodată cei care doresc să doneze vor primi o plăcuță cu numele și prenumele donatorului, care va rămâne pe tutorele de susținere al copacului

Cele mai circulate străzi din municipiu se află în cartierul Gai. Pe o lungime de aproximativ 3 km, străzile Ștefan Tenețchi și Tribunul Corcheș fac parte din centura ocolitoare a orașului Arad, fiind poarta de acces pentru cei ce tranzitează orașul și totodată deservind ca rută de acces în Zona Industrială de Vest pentru mii de angajați făcând traficul și poluarea o problemă importantă.

În tot acest context, o perdea verde este mai mult decât necesară pentru a diminua impactul creat de traficul rutier.

Ne dorim să mobilizăm un număr cât mai mare de arădeni pentru acțiunea de plantare a copacilor. Cei care doresc să se alăture proiectului – persoane juridice sau persoane fizice- o pot face cu donații în contul asociație AGCN. Prețurile copacilor variază între 100 și 200 lei, în funcție de specie. Pentru ajutorul acordat, propunem o recompensă inedită: o plăcuță cu numele și prenumele donatorului, care va rămâne pe tutorele de susținere al copacului. Bineînțeles, așteptăm cu drag prezența voluntarilor și a donatorilor la acțiunea propriu-zisă, unde vom beneficia și de suportul autorităților locale pentru implementarea acestui proiect. Le mulțumim pe această cale tuturor celor care s-au implicat în acest proiect precum și în proiectele anterioare ale asociației, a declarat Cristian Hebristean, membru în Consiliul Director al Asociației Gai Cartierul Nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.