Aproximativ 50% dintre candidaţii înscrişi continuă demersurile pentru a deveni poliţişti de frontieră

0
137

Începând cu data de 27.09.2016, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a iniţiat procedura de ocupare, prin concurs, prin încadrare directă, trecere în corpul ofiţerilor a agenţilor cu studii superioare sau reîncadrare, a unor posturi vacante, în vederea completării deficitului existent la nivelul instituţiei. Pentru ocuparea a 109 posturi vacante de agenţi de poliţie din structuri operative s-au înscris 1147 candidaţi, iar pentru cele 3 posturi de agenţi specialişti s-au înscris 116 candidaţi prin încadrare directă ca poliţist, din rândul persoanelor care îndeplinesc condiţiile legale, criteriile specifice şi cerinţele pentru ocuparea posturilor vacante, prevăzute în cadrul Inspectoratului Teritorial al Polţiei de Frontieră Oradea, la compartimentele Ture Serviciu, la sectoarele poliţiei de frontieră din cadrul inspectoratului.

Dintre aceştia, la testarea psihologică s-au prezentat 902, fiind declaraţi apţi 624 de candidaţi. Totodată, pentru postul de ofiţer specialist s-au înscris 5 candidaţi, din care 2 s-au prezentat la testarea psihologică, fiind declaraţi apţi.

Lista candidaţilor declaraţi apt psihologic, informaţii complete privind desfăşurarea celorlalte probe de concurs şi criterii de departajare, tematica şi bibliografia necesare susţinerii concursului/examenului sunt postate pe pagina de internet a Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, www.itpforadea.ro, precum şi la avizierul unităţii. Candidaţii care au trecut testul psihologic trebuie  să se prezinte la sediul unitatii, pentru a le fi eliberate trimiterile pentru întocmirea fişei medicale-tip de încadrare în M.A.I.. Această activitate, care presupune completarea deficitului existent la nivelul P.F.R., se înscrie în obiectivele instituţiei de creştere a capacităţii de acţiune la nivelul structurilor teritoriale şi, implicit, întărirea componentei operative a Poliţiei de Frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.