Ar fi bine să mai avem asemenea exemple

0
445
Stan Georgeta, asistent comunitar la Vârfurile
Stan Georgeta, asistent comunitar la Vârfurile

Nu de mult, am mai scris în coloanele ziarului nostru despre cadrele medicale care se luptă cu nenorocitul de microb Covid 19, alergând zi și noapte la bolnavi, luptând în fiecare clipă pentru a salva vieți. Un asemenea exemplu, de om în adevăratul sens al cuvântului, este și asistenta Stan Georgeta din Vârfurile. Poate, sunt puțini oameni despre care am auzit vorbindu-se așa de frumos, ca și despre doamna Geta, cum o știu toți sătenii.

Am stat de vorbă cu dumneaei, într-o seară, când venea de la tratamente. Ne-a povestit, despre faptul că au fost destule cazuri cu probleme, la nivel de comună. Peste 120 de bolnavi , de la vâsta de 30 de ani și până la 90 de ani. Cea mai mare fercvență a cazurilor de boală a fost la persoanele cu vârste cuprinse între 60 și 80 de ani. ,,Am avut și cazuri unde au fost și șapte bolnavi într-o familie, copii, părinți, bunici și străbunici, unde au fost necesare între 6 și 12 zile de tratament”, a precizat doamna Geta, asistent comunitar. ,,Am trecut și de două ori pe zi, pe la anumite persoane, pentru a vedea cum evoluează boala și am avut rezultate foarte bune, în urma tratamentului aplicat. Dar este o problemă tristă, că oamenii nu prea vor să-și mai facă vaccinul. Am avut un exemplu într-o familie, soțul a făcut Covid iar soția nu a făcut, pentru că avea făcut vaccinul. Eu mă lupt din răsputeri cu mobilizarea pentru vaccinare”, a mai precizat cadrul medical.

Oamenii din comună sunt foarte mulțumiți de cum sunt tratați de doamna Geta, așa cum puține cadre medicale o mai fac în ziua de astăzi. Sătenii o consideră un ,,înger binefăcător”, care îi sprijină în momentele cele mai grele din viața lor.

,,Ne bucurăm că avem așa ceva în zona noastră”, ne-a spus doamna C.F. ,,Este un înger pentru noi bătrânii, că alții nu ne bagă în seamă, ca pe un lucru rău”, continuă aceasta.

Îți dorim succes doamna Geta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.