Ar putea urma un al doilea val de relaxare

0
709

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a precizat că dacă se va menține trendul descendent al cazurilor de Covid-19, se va lua în calcul implementarea unui al doilea val de relaxare. Acesta ar presupune redeschiderea treptată a teraselor şi plajelor.

Deocamdată nu se pune problema (n.red.- instituirea unor noi restricţii), noi gestionăm şi evaluăm rezultatele fiecărei zile. Duminică am avut 213 cazuri noi, luni tot 213. În schimb, a scăzut numărul persoanelor internate la terapie intensivă – 177. Încă suntem în perioada în care evaluăm weekendul trecut, de la prima perioadă de relaxare, urmând ca de poimâine (miercuri – n.red.) să evaluăm şi să gestionăm zilele care au urmat. Suntem într-o perioadă de relaxare, în care sunt respectate poate mai puţin unele reguli de distanţare sau purtarea măştii în anumite incinte, în mijloacele de transport în comun sau la locul de muncă şi ne vom adapta după fiecare zi. În condiţiile în care vom avea un număr de cazuri în scădere, de la o zi la alta, ne gândim la o altă perioadă de relaxare, de exemplu, deschiderea teraselor de la 1 iunie. De la 15 iunie, ne gândim la deschiderea plajelor”, a declarat Nelu Tătaru pentru B1TV.

Nelu Tătaru, a mai spus că situațuația de după redeschiderea teraselor va fi analizată, iar dacă rezultatele vor fi bune va exista posibilitatea redeschiderii restaurantelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.