secret-senzualSecretul este un lucru care este ţinut ascuns, care rămâne necunoscut, spune Dicţionarul Explicativ al Limbii Române. Pe de altă parte, o relaţie de cuplu sănătoasă ar trebui clădită pe onestitate, încredere şi comunicare. Până la urmă, ce ar trebui să faci – îi spui secretele tale cele mai întunecate sau nu?
Unele lucruri ar trebui spuse, însă altele ar trebui să rămână doar pentru tine, chiar dacă asta înseamnă să ascunzi adevărul de bărbatul lângă care vrei să-ţi petreci restul vieţii. Citeşte mai departe câteva sfaturi care te pot ajuta să decizi dacă îi spui secretele tale sau nu:

Trebuie să-i spui totul?

Unele secrete rămân atât de bine înrădăcinate în trecut încât nici nu mai sunt relevante în viaţa ta din prezent şi poate că nu îţi vor afecta nici viitorul. Cu alte cuvinte, dacă nu este vorba despre ceva ce l-ar putea afecta direct pe iubitul tău, atunci poate nu are rost să îi spui. Dacă, de exemplu este vorba de o boală cu transmitere sexuală sau faptul că ai fost dependentă de substanţe nocive în trecut, atunci ar trebui să-i spui.

Te-ai iertat?

Atunci când alegi să păstrezi unele lucruri numai pentru tine, probabil este vorba de ceva ce nu îţi face cinste, iar dacă alegi să îi spui iubitului tău secretele tale, implicit îi ceri să nu te judece şi să fie înţelegător. Înainte să îi povesteşti despre trecutul tău, iartă-te pe tine şi înţelege-te tu pe tine – de ce ai făcut anumite lucruri, cum s-a ajuns acolo şi aşa mai departe.
Sursa:  Unica.ro

Recomandările redacției