DSC_0015Pentru început, redau primul paragraf din pagina Primăriei Arad expusă pe internet. „Pentru vizitatorii orașului Arad, unul dintre edificiile cele mai interesante este clădirea teatrului vechi, care dăinuie în centru orașului de cca. 180 de ani. Această clădire trebuie socotită drept primul edificiu de teatru permanent de pe teritoriul țării noastre și a fost construită în anul 1817. În arhivele arădene a fost descoperită o petiție a proprietarului clădirii Iacob Hirschl, din care reiese că acest edificiu exista încă din luna mai 1817. Clădirea a fost ridicată în stil neoclasic”
Cred că în proiectul „Aradul – Capitală Culturală Europeană” această clă­dire ar putea fi vedetă, dată fiind im­- portanța ei pentru istoria Aradului și nu numai. Ar putea fi vedetă dacă ar aparține Aradului și ar fi restaurată. Starea ei este mai mult decât jalnică.
Actualul proprietar așteaptă să negocieze prețul cu Primăria, apoi, totul s-ar termina în mod fericit. Până atunci, degradarea și nepăsarea, lasă urme ce nu se vor repara niciodată.

Recomandările redacției