Arad – Capitală Culturală Europeană 2021 – Monumente istorice de la Kilometrul 0

0
454

episcopiei 1 episcopiei episcopiei 2Salutăm și felicităm proprietarii care au în stăpânire monumentul istoric de pe strada Episcopiei numărul 18. Cea ce nu speram să se întâmple, iată, s-a întâmplat. S-a făcut primul pas spre restaurare, s-a reparat acoperișul. Se vede de departe și ne bucurăm.
Dar, acum este vorba de fațadă, care, dacă ne referim la situația Aradului, ce-l așteptăm Capitală Culturală, atunci numărul monumentelor cu fațadele în suferință este impresionant. Pentru restaurarea fațadei acesteia, restaurare desigur, deoarece monumentele istorice nu se repară, trebuie ca proprietarii să se grăbească. Ornamentele într-o stare avansată de degradare, devin imposibil de restaurat, deoarece se desprind și cad.
Salutând intențiile bune ale proprietarilor, rugăm ca serviciile competente din Primărie să le sprijine în elaborarea proiectelor de restaurare. De asemenea, Consilierii CLM văd această fațadă, mă refer la cei din Comisia de Urbanism și trebuie să ajute. Fotografiile spun mai mult ca o mie de referate de necesitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.