Arad – Capitală Culturală Europeană 2021 – Săriți frați români, se distruge Arcul de Triumf

0
324

arcul arcul 2 arcul 1Dacă noi tolerăm ca partea românească din Parcul Reconcilierii, Arcul de Triumf, să se degradeze vizibil și jenant, noi nu suntem patrioți. Dacă aleșii noștri din CLM, care au pâinea și cuțitul în mână, tolerează asemenea rușine, nici ei nu sunt patrioți. Nu au fost patrioți nici cei ce au executat lucrarea, nu se poate ca după nouă ani de la inaugurare să pre­zintă asemenea defecțiuni. Ce fel de mortar, ce fel de șlefuit au executat aceștia? Ce garanție s-a semnat în protocolul de execuție? Ce recepție s-a făcut la lucrare? Implicați sunt, iată, o mulțime de fușeri, care nu sunt patrioți. Toți cei ce au realizat o asemenea lucrare, au făcut muncă voluntară? Apă se infiltrează, mucegai, pereții sunt pătați.
Din alt punct de vedere, nu ne-am vindecat, vai, iar lozinca și mentalitatea din agonia comunismului românesc, „merge şi aşa”, este infiltrată ca un miceliu de ciupercă în toate cele. Mai bine tac, poftim, un drac mă îndeamnă să fac comparații. Nu compar! Tac și vă las să vă amărâți și voi privind Arcul de Triumf. Oare cum o să arate Arcul peste şapte ani, în 2021?
Din jurul Arcului se pot culege suveniruri pentru prespapier, bu­căți desprinse din pavajul ce înconjoară Arcul de Triumf, rocă prețioasă din Munții Măcin. Culegeți până nu ajung în tomberon.  Bujor Buda

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.