Arad: Dosare penale pentru fraudă la vot și nerespectarea regimului urnei

0
1385

Pe raza județului Arad, procesul electoral se desfăşoară în condiţii normale şi nu au fost semnalate probleme deosebite. Totodată, repartizarea buletinelor de vot de la circumscripțiile electorale către secțiile de votare s-a desfășurat ieri seara, fără incidente.

Până la această oră, cu privire la exercitarea dreptului de vot, au fost întocmite două dosare penale, astfel: unul pentru fraudă la vot, în localitatea Nădlac, unde, o femeie, cetățean al Republicii Moldova, cu drept de ședere temporar pe teritoriul României, a votat fără a avea acest drept, iar la Moneasa, pentru nerespectarea regimului urnei de vot, unde un bărbat din Moneasa a intrat într-o locuință cu urna mobilă, fără a avea acest drept.

De asemenea, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale. Până la ora 16.00. au fost semnalate 12 incidente electorale, dintre care 10 prin apel 112, o sesizare direct și o sesiare SIMPV, fiind confirmate două incidente.

Forţele Ministerului Afacerilor Interne desfăşoară activităţi în sistem integrat pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiţii de siguranţă şi pentru a verifica şi sancţiona cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.