Arad: Incidența îmbolnăvirilor cu noul virus a scăzut sub 5 în județ și sub 8 în municipiu

0
537

Vești bune pare să ne aducă luna decembrie, pentru că incidența cazurilor înregistrate scade, însă asta nu înseamnă că virusul nu continuă să se răspândească în comunitate, eventual e o dovadă că măsurile restrictive încep să dea roade, cel puțin în Arad. În aceste momente, incidența îmbolnăvirilor cu coronavirus în județul Arad a ajuns la 4,98, în vreme ce în municipiu ne situăm la 7,47 de îmbolnăviri la mia de locuitori. De menționat este că aceste date reprezintă incidența calculată în ultimele 14 zile.  

Au scăzut și cazurile raportate zilnic, pentru că ori nu se testează atât sau nu sunt solicitări pentru ca bolnavi suspecți de Covid să fie testați, sau arădenii pur și simplu nu solicită să fie testați deși au anumite simptome de viroza sau infecție respiratorie. 

În această dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, cuprinzând date furnizate de Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, la nivelul Județului Arad erau înregistrate următoarele valori ale infecției cu virusul SARS-CoV-2: număr total de infectări de la începutul pandemiei până astăzi*: 11491-DSP; număr de infectări de la ultima raportare*: 86 –DSP; număr total de persoane vindecate de la începutul pandemiei până astăzi: 8749; număr persoane vindecate de la ultima raportare: 194; număr total de persoane decedate de la începutul pandemiei până astăzi: 459; număr persoane decedate de la ultima raportare: 7; număr total cazuri active în prezent: 2283; număr persoane internate în spital (izolare**): 385; număr persoane în izolare** la domiciliu (pozitive) : 1898; număr persoane în carantină: 2968. În municipiul Arad, de ieri până astăzi, au fost raportate 40 de cazuri noi. 

Menționăm că numărul total de infectări, respectiv cel al infectărilor de ultima raportare, diferă în cazul raportărilor DSP Arad/INSP (Institutul Național de Sănătate Publică) din cauza orelor diferite de raportare/preluare a datelor din aplicația informatică folosită de cele două instituții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.