Arad: Maxim două persoane pe bănci și în taxi, terase demolate, Complexul comercial „Jackson” deschis și Piața Obor închisă

1
2367

În urma hotărârilor luate la nivel național au fost luate unele și la nivelul județului Arad. Astfel, odată cu instalarea stării de alertă, mai multe reguli au fost impuse la Arad, reguli ce trebuie respectate cu strictețe. Așadar, pe lângă redeschiderea saloanelor de înfrumusețare, cabinetelor stomatologice, permiterea practicării sportului în aer liber, este de precizat și că vor exista unele reguli la nivelul județului Arad care trebuie să fie cunoscute de toată lumea. 

Art. 3. (1)  Autoritățile administrației publice locale vor lua măsuri ca, în termen de 3 zile, toate terasele situate pe trotuarele de pe domeniul public să fie desființate/demolate în vederea asigurării unei circulații pietonale corespunzătoare și a păstrării distanței fizice sanitare.
(2) Autoritățile administrației publice locale vor identifica și aproba zone în care vor putea fi amenajate terase în aer liber.

Art. 4. (1) Se redeschid toate parcurile publice din județul Arad cu excepția zonei din parcul ,,Mihai Eminescu” din municipiul Arad în care se află amplasat mobilierul urban destinat jocurilor de șah, table, remi etc.
(2) Pe perioada stării de alertă, locurile de joacă pentru copii situate în incinta parcurilor rămân închise.

Art. 5. Pe perioada stării de alertă, se interzice așezarea pe băncile amplasate pe domeniul public a mai mult de două persoane/bancă, cu excepția cazurilor în care persoanele fac parte din aceeași familie.


Art. 6. Pe perioada stării de alertă, se interzice staționarea persoanelor pe trotuarele din fața imobilelor, precum și practicarea jocurilor sportive pe trotuare și partea carosabilă a drumurilor publice.


Art. 7. Pe perioada stării de alertă, se reia activitatea numai în spațiile comerciale existente pe perimetrul halelor din Complexul comercial ,,Jackson” situat în municipiul Arad, care au accesul asigurat direct din exteriorul incintei și este întreruptă comunicarea cu interiorul halelor comerciale.


Art. 8. Pe perioada stării de alertă, rămâne suspendată activitatea în Piața ,,Obor” din municipiul Arad, în piețele și târgurile auto, în piețele și târgurile săptămânale, precum și a celor cu program zilnic, cu excepția zonelor agroalimentare și de vânzare a animalelor.


Art. 9. Pe perioada stării de alertă, magazinele alimentare, hipermarketurile, supermarketurile, magazinele de cartier, inclusiv magazinele situate în centrele comerciale, indiferent de produsele comercializate ori serviciile prestate, își întrerup activitatea pe timpul nopții, în intervalul orar 22.00 – 05.00.

Art. 10.Pe perioada stării de alertă, se interzice deplasarea cu mijloacele de transport în comun a persoanelor care intră, pe jos, pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat situate pe teritoriul administrativ al județului Arad.


Art. 11. Urcarea în mijloacele de transport în comun se va efectua numai pe ușa din față, iar coborârea pe celelalte uși, cu luarea măsurilor pentru păstrarea distanței fizice sanitare și purtarea obligatorie a măștii de protecție a nasului și a gurii.


Art. 12. (1) Pe perioada stării de alertă, operatorii de transport care asigură curse în regim convenție pentru persoanele juridice din zonele industriale de pe teritoriul Județului Arad, vor lua măsuri astfel încât să fie respectate toate prevederile actelor normative în vigoare, precum și regulile stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică, inclusiv în ceea ce privește distanța minimă dintre pasageri și purtarea obligatorie a măștii de protecție a nasului și a gurii, necesară pentru evitarea răspândirii noului tip de coronavirus.


Art. 13. Pe perioada stării de alertă, agenții economici care prestează activități de transport în comun, vor lua măsurile necesare pentru dezinfecția autovehiculelor de transport persoane de cel puțin o dată pe zi, prin intermediul unei societăți autorizate, care să ateste efectuarea operațiunii printr-un document care se va afla în posesia conducătorului auto.


Art. 14. Pe perioada stării de alertă, autoritățile administrației publice locale vor asigura dezinfecția periodică a locurilor intens utilizate (stații autobuz/tramvai, trotuare etc), conform regulilor stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică.


Art. 15. Pe perioada stării de alertă, persoanele juridice, care dețin/administrează piețe sau hale agroalimentare, au obligația asigurării dezinfecției periodice a acestor spații.


Art. 16. Pe perioada stării de alertă, autoritățile publice locale și instituțiile din subordinea acestora, în colaborare cu poliția locală și structurile Ministerului Afacerilor Interne competente, vor întreprinde acțiuni pentru identificarea persoanelor fără adăpost și cazarea acestora în centre specializate pentru această categorie de persoane, în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 în rândurile acestora.


Art. 17. Pe perioada stării de alertă, persoanele care desfășoară activități în regim de taxi pe raza Județului Arad vor prelua un număr maxim de două persoane pe cursă, acestea fiind obligatoriu îndrumate să ocupe locurile din spate ale autoturismului. Atât conducătorul auto cât și pasagerii vor purta obligatoriu masca de protecție a nasului și a gurii. 

1 COMENTARIU

  1. Buuun…Astea fiind restrictiile.Am urmarit modul de abordare a ,relaxarii’ din alte tari europene.Unele au declarat oficial ca faza de pericol ,acut’ a diminuat la valori neglijabile,altii motiveaza pozitiv cetatenii ca in scurt timp se vor putea imbratisa fara retineri,vor putea sta impreuna la o bere,samd.La noi se mentine o ,stare nevrotica’,incarcata de tensiuni,se cioplesc libertatile si oportunitatile pentru mici bucurii ale oamenilor,de parca noi ar trebui sa fim mai deprimati decat altii.Lasati oamenii in pace.Nu mai scrieti un an nimic despre ,gandire de put’ a celor care ne-au manipulat in ultimele decenii.Sa-si dea cu parerea cei care au experienta sí pregatire pe profiluri specifice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.