Arad Open Air Festival începe astăzi la Aeroport. Este un eveniment care a intrat deja în tradiție la Arad, dar se află la prima ediție când poartă acest nume. Potrivit organizatorilor, participanții vor avea parte de o călătorie muzicală de excepție pe Aeroportul Internațional din Arad. Spectacolele vor avea loc pe trei scene: Airplane Main Stage, ABC Stage și Captain Stage.

În ceea ce privește transportul, acesta va fi asigurat cu autobuze care vor circula înspre Aeroport din 15 în 15 minute, în intervalul 18:30 – 00:15. Stația de plecare va fi Intrarea Obor (Stația Obor Poarta 1), următoarea oprire se va face la Stația Pomenirea (pe Strada Bodrogului), apoi la Aeroport și retur. De menționat că sâmbătă, autobuzele vor circula în același interval, în timp ce duminică, 16 septembrie, programul va fi prelungit până la ora 01:15. „Check-in-ul pentru distracție se face la cele trei scene amenajate pe aeroport, unde timp de trei zile participanții vor avea parte de muzică electronică, alternativă și balcanică. De asemenea, duminică va exista un program de zi, dedicat activităților cu și pentru copii, dar și pentru adulți, cu ateliere de creat zmeie, baloane, tobogane și picturi pe față”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Organizatorii propun participanților care vin cu mașina proprie la festival următoarele variante de parcare: Strada Pădurii (parcare amenajată), zona străzii Bodrogului, zona străzii Dorobanți. Apoi se recomandă folosirea autobuzului pus la dispoziție sau mersul pe jos (20 – 30 minute de mers).

Mai trebuie spus că în zona de acces a festivalului, de la sensul giratoriu care duce către aeroport, transportul va fi restricționat pentru a fluidiza traficul și accesul la festival, iar în interiorul aeroportului vor avea acces doar mașinile care contribuie la organizarea evenimentului și autoutilitarele speciale.

Printre cei care vor urca pe scenele festivalului se numără: Goran Bregović

(n.r. care va cânta duminică, de la ora 24, pe Airplane Main Stage), ATB, Nervo, Anna Tur, Maayan Nidam, Mahmut Orhan, Tofu Productions, Neverdogs, Yousef și Jose Maria Ramon.

Informații despre festival sunt disponibile pe www.openairfestival.ro, pagina de Facebook a festivalului, https://www.facebook.com/aradopenair/și pagina de Instagram – https://www.instagram.com/aradopenair/, se mai arată în comunicat.

Organizatorii evenimentului sunt Centrul de Excelență Arad, AOA Agency și Neverland Place, iar partenerii principali sunt Primăria Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad.

(L.Ș.)

Recomandările redacției