Orice afacere, indiferent de ceea ce se comercializează, are nevoie de dovezi. Când vine vorba despre vânzare, cel care se ocupă de afacerea în sine trebuie să aibă acte doveditoare pe care să le prezinte în fața autorităților în cazul unui control. În această situație s-a aflat ieri, joi, 18 iunie 2020, un tânăr afacerist din Arad care a avut parte de un control peste care nu a trecut cu bine. Acesta se ocupa cu comercializarea de piese auto second hand de mai mulți ani și era bănuit că face acest lucru sub forme ilegale. Ajunși la fața locului, reprezentanții A.N.A.F. au fost nevoiți să-l lase pe acesta fără marfa care se ridica la o valoare extrem de mare pentru cei trei ani de activitate în care nu a avut acte de proveniența a pieselor.  

„Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai A.N.A.F. Arad, au desfășurat ieri, 18 iunie a.c., o acțiune la o societate comercială din Arad, bănuită de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală. Din cercetări reiese că, în perioada 2017 – 2020, societatea comercială, cu sediul în municipiul Arad, prin administratorul său, un arădean de 35 de ani, ar fi comercializat piese auto second hand, fără a deține pentru acestea documente de proveniență și fără a evidenția în contabilitate veniturile obținute din activitatea comercială desfășurată”, au comunicat reprezentanții IPJ Arad.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au indisponibilizat 1122 de piese auto second hand, în valoare aproximativă de 240.000 de lei. Prejudiciul estimativ cauzat bugetului consolidat al statului ar fi de 50.000 de euro. În continuare, bărbatul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Recomandările redacției