Arădean prins de jandarmi la braconaj pe Mureș (VIDEO)

0
985

La sfârșitul săptămânii trecute, un echipaj de jandarmerie a depistat, pe albia râului Mureș, un bărbat care pescuia cu unelte interzise deținerii și folosirii neautorizate, prin metoda greblare, folosind mai multe bețe de pescuit prevăzute cu mulinetă, cârlige tip triplă și plumbi de dimensiuni mari.
Acesta a fost depistat pe malul drept al râului Mureș, în dreptul localității Frumușeni. La vederea echipajului de jandarmerie, bărbatul a încercat să arunce uneltele de pescuit în apa, însă a fost oprit.
Având în vedere că ,,pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare“ constituie infracțiune, conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura, jandarmii au întocmit acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală.
Uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării și împreună cu actele de sesizare au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.