Arădean prins în timp ce încerca să aducă ilegal în țară 440.000 de pachete de țigări

0
491

Poliţiştii de frontieră din cadrul Puntctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au făcut o descoperire interesantă într-un automarfar. Aceștia au dat de aproximativ 440.000 pachete de ţigări netimbrate ce urmau să fie introduse ilegal în ţară.

Întâmplarea a avut loc marți, 24 septembrie. În jurul orei 18.00. La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru a intra în țară un bărbat, P.I., în vârstă de 30 de ani. El locuiește în judeţului Arad și la prima vedere nu părea nimic ciudat.

Cu toate acestea, polițiștii au început să facă un scurt control ca să se asigure că încărcătura pe care intenționa să o aducă în țară este legală și în acte.

Bărbatul se afla la volanul unui ansamblu rutier format din cap tractor marca DAF şi semiremorcă marca KRONE. Văzând actele, acolo era scris că șoferul transportă 26 de paleţi cu ambalaje pentru piese auto.

Așadar, pentru că exista și varianta de a fi o altfel de încărcătură, nu tocmai ceea ce scrie în acte,  polițiștii au început să facă un control mai amănunţit asupra paleților transportați.

Acesta a fost momentul în care ei s-au convins că lucrurile nu stau tocmai cum erau declarate. Astfel, în semiremorca ansamblului rutier au fost descoperiţi 22 de paleţi, ascunşi prin metoda “capac” în spatele celor cu piese auto, care conţineau aproximativ 440.000 pachete de ţigări netimbrate.

Cantitatea estimată de ţigări, în valoare de aproximativ 5.000.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză sunt efectuate cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad sub aspectul săvărşirii infracţiunii de contrabandă.

Totodată, pe numele şoferului a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.