Arădeanul Cătălin Vulturar nominalizat printre cei mai promițători tineri fotbaliști din lume

0
199

Publicația britanică „The Guardian“ și-a obișnuit cititorii cu topuri anuale care aduc la lumină fotbaliști foarte tineri apreciați ca fiind de mare viitor în fotbalul mondial. O astfel de „listă“ a fost dată publicității de curând și avem surpriza să constatăm că printre cei considerați cei mai promițători fotbaliști din generația 2004 se află și un fotbalist arădean, Cătălin Vulturar.

Pentru suporterii UTA-ei acest nume este cunoscut deoarece până de curând a făcut parte din lotul Bătrânei Doamne. Mijlocaș central de „meserie“, Vulturar și-a început cariera de fotbalist la Gloria Arad, acolo unde a fost descoperit de Dinu Donca. A urmat traseul Atletico și apoi UTA, acolo unde s-a impus ca cel mai bun jucător la toate categoriile de vârstă la care evolua. Precocitatea tânărului fotbalist l-a determinat pe regretatul Ionuț Popa să-l debuteze la echipa de seniori, în 2018 la numai 14 ani și 9 luni (Cătălin a intrat în teren la un meci cu Farul Constanța din deplasare). A mai bifat apoi prezențe scurte în liga secundă și în Cupa României și în mandatul lui Laszlo Balint.

În toamna anului trecut, Vulturar a fost ofertat de cunoscutul club italian Lecce iar UTA nu s-a opus oportunității ivite pentru tânărul fotbalist de a-și continua evoluția într-un mediu sportiv de înaltă clasă cum este fotbalul din Italia. În această perioadă de un an care a trecut de la acest transfer, Vulturar a bifat deja 27 de prezențe în echipele de juniori și tineret ale lui Lecce, se antrenează cu prima echipă și speră la o apariție cât mai rapidă în Serie B, acolo unde evoluează prima echipă a clubului unde este legitimat.

Cu siguranță prezența pe o astfel de listă este dătătoare de speranțe pentru tânărul fotbalist dar și pentru microbiștii din România. E suficient doar să menționăm că Vulturar se află într-o companie selectă din care fac parte, printre alții, Youssoufa Moukoko, puștiul minune care deja joacă la prima echipă a Borussiei Dortmund precum și senzația Gavi, jucătorul Barcelonei care a impresionat nu mai departe de alaltăieri în naționala mare a Spaniei, fiind unul dintre cei mai buni jucători de pe teren în victoria împotriva Italiei din semifinala Ligii Națiunilor. La 17 ani și jumătate, talentul său fiind de acum o certitudine, totul va depinde de seriozitatea fotbalistului, de șansa de a fi ferit de accidentări și de responsabilitatea și buna credință a anturajului fotbalistic și personal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.