Arădeanul Copil, sprijinit financiar de ATP

0
318

ATP şi WTA au lansat un program de susţinere a jucătorilor clasaţi pe locurile 150-500, care vor încasa o primă tranşă de 3.997 euro la sfârşitul acestei săptămâni, conform presei spaniole. Printre tenismenii români ce urmează a fi sprijiniţi din punct de vedere financiar, pe perioada suspendării turneelor, se numără şi arădeanul Marius Copil, clasat pe locul 187 mondial la întreruperea întrecerilor oficiale.
La începutul lunii, ITF, ATP, WTA şi organizatorii celor patru turnee de Grand Slam au strâns peste 6 milioane de dolari pentru a ajuta circa 800 jucători cu clasament inferior, care depind exclusiv din premiile de la turnee.
De asemenea, ITF plănuieşte lansarea unui nou fond care să ajute tenismenii clasaţi între locurile 501 şi 700, care nu sunt incluşi în alte programe de ajutor. Mai multe detalii vor fi anunţate la o reuniune a conducerii ITF programată pe 2 iunie.
„Facem tot ce stă în puterea noastră pentru a asigura că jucătorii talentaţi care urmează traseul din ITF vor primi susţinerea de care au nevoie pentru a-şi continua dezvoltarea în aceste timpuri incerte”, a precizat preşedintele David Haggerty într-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.