Arădeanul Daniel Lazăr, primul polițist român medaliat cu aur la Jocurile Latino-Americane: „A fost o experiență unică”

0
2055

Polițistul arădean Daniel Lazăr s-a întors din Panama, unde a cucerit medalia de aur la judo, categoria 66 kg, în cadrul ediției a șasea a Jocurilor Latino-Americane ale Polițiștilor și Pompierilor.

Legitimat la Judo Club Lazăr Loghin, unde este antrenat de tatăl său, Lazăr Loghin, încă de la o vârstă fragedă, Daniel este primul reprezentant al României care se clasează pe primul loc la o ediție a acestei competiții: „A fost o experiență unică, poate cel mai frumos moment din viața mea, când mi-a cântat imnul României la mii de kilometri de casă, printre străini. Este o onoare să îmi reprezint țara, Poliția Municipiului Arad și clubul de judo unde sunt legitimat. Victoria a fost o surpriză plăcută pentru mine, nu mă așteptam să iau medalia de aur” au fost cuvintele sale despre momentul în care a urcat pe podium în Panama City, în urma celor trei victorii. La aventura lui Daniel Lazăr în America Centrală au contribuit SC Inteco Holding SRL, SC Nad Investment Cereal SRL și Maxximus1607, principalii săi sponsori.

Prezența sa la în Panama nu a fost deloc întâmplătoare: „Organizatorii m-au urmărit la Jocurile Europene din Spania, unde am luat medalia de bronz, și mi-au oferit o invitație. N-am visat vreodată că voi ajunge să particip la o astfel de competiție.”

Pe lângă Daniel Lazăr, România a fost reprezentată în Panama și de Mihai Gosav, și el medaliat cu aur la judo, însă la categoria 100kg.

După medalia de la Jocurile Latino-Americane, pentru Lazăr urmează Jocurile Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor, care vor avea loc între 8 și 18 august 2019, la Chengdu, în China. Va fi a doua sa participare la World Games după cea din SUA 2017, când s-a întors cu medalia de bronz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.