Arădeanul Florian Coldea, adjunctul SRI, avansat în grad prin decret prezidenţial

0
320

coldeaPreședintele Traian Băsescu a semnat, luni, mai multe decrete, printre care și cel privind „înaintarea în gradul de general-locotenent – cu trei stele a domnului general maior – cu două stele Florian Coldea din Serviciul Român de Informaţii“.

Mihail Florian Coldea s-a născut în anul 1971, în comuna Târnova din județul Arad.

După absolvirea Liceului industrial nr. 11 (în prezent Grupul Școlar „Csiky Gergely“) din Arad, Coldea a urmat cursurile Facultății de Psihosociologie din cadrul Academiei Naționale de Informații din București, pe care le-a absolvit în anul 1996.

Ulterior, a urmat și cursuri de pregătire pe profil antiterorist și de informații desfășurate în țară și străinătate.

După absolvirea facultății, a lucrat în cadrul Inspectoratului pentru Prevenirea și Combaterea Terorismului din Serviciul Român de Informații, deținând o serie de funcții de conducere.

În perioada 1996-2005, el a participat la o serie de misiuni, acțiuni și operațiuni complexe derulate pe profil antiterorist în cooperare cu parteneri străini ai SRI.

În perioada răpirii celor trei jurnaliști români în Irak (2005), numele lui Coldea a fost vehiculat de presa centrală ca fiind unul dintre cei care conduceau operațiunile de recuperare a acestora.

În 2005, Florian Coldea a fost avansat la gradul de locotenent-colonel și numit prin Decret al Președintelui României în funcția de prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informații (și înlocuitor legal al directorului), cu rang de secretar de stat, începând cu 1 august.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.