Prim-divizionara, ACS Poli s-a despărțit oficial de Ionuț Popa, după ce experimentatul tehnician și-a exprimat din weekend dorința de a părăsi pe cale amiabilă gruparea „alb-violetă”. Vineri, echipa sa debuta cu stângul în 2018, în Liga I, 0-1 pe terenul cu Sepsi. Antrenorul arădean a invocat pro­blemele clubului un moment cheie ce, după părerea sa, a afectat echipa: o intervenție inoportună a primarului Nicolae Robu în treburile vestiarului. Mai mult, edilul originar din Bocsig i-ar fi promis că nu vor mai fi probleme pe noua lege a sportului. „Acum am vorbit doar cu Birlică, Neaga… din punctul meu de vedere prima­rul nu are funcție la fotbal. E edilul numărul 1, eu l-am apreciat că a fost alături de echipă, m-a susținut… Din etapa a ze­cea, când echipa mergea șnur și eram în primele 5, a apărut declarația primarului că nu se poate finanța echipa legal, din acel moment echipa a căzut în cap”, a subliniat tehnicianul pentru
Popa o preluase pe Poli în pri­măvara anului 2016, după des­părțirea de Șoimii Pâncota, iar sta­- giunea trecută a reușit să o sal­veze de la retrogradare, după un baraj disputat chiar cu UTA, por­nind de la -14 în clasamentul Ligii I. „Mulţumim, Ionuţ Popa! Astăzi, 5 februarie, clubul nostru a re­zi­liat, de comun acord, angajamentul cu antrenorul Ionuţ Popa. Pe această cale, îi mulţumim pentru munca depusă la Poli Timişoara şi pentru contribuţia adusă la rezultatele excelente obţinute în perioada petrecută pe banca noastră!”, a scris ACS Poli pe pagina de facebook.
În cadrul unei conferințe de presă organizată astăzi, odată cu despărțirea oficială de ACS, Popa a mai spus: „Am simțit o deziluzie și i-am spus să rezi­liem contractul. Președintele a spus să re­vin. Ieri am avut o întâlnire cu jucătorii, azi cu conducerea și ne-am despărțit într-un mod ele­gant. Am satisfacția împli­nită. Anul trecut împreună cu jucătorii în primul rând am rea­lizat ceva istoric pentru acest club. Ajungând și în finală și semifinala Cupei. Și anul acesta echipa a avut un parcurs extraordinar în primele zece etape apoi au început să plece jucătorii și nu ne puteam încadra de­cât în primele zece. Le mulțu­- ­mesc jucătorilor, celor care au fost alături de mine și acelor suporteri care de ieri și până azi m-au asaltat și au vorbit la super­lativ. Le mulțumesc mult de tot”.
De ieri, ACS Poli Timișoara a încăput pe mâna lui Leontin Gro­zavu, în timp ce Ionuț Popa a declarat că, cel puțin deocamdată, nu va mai antrena o altă echipă. În toamnă, după ce UTA ieșise din obiectivul declarat, promovarea, se zvonea că cel mai bine cotat antrenor de fotbal arădean al momentului ar urma să preia echipa, bazându-se pe un grup de oameni de afaceri arădeni în frunte cu Ma­rius Țucudean. Varianta pare să fi căzut defintiv, mai ales că „Bătrâna Doamnă” are și alți „pețitori”. Se aude că Florin Manea e așteptat mâine sau miercuri în orașul nostru pentru a face pași în direcția preluării clubului fanion al Aradului.

Recomandările redacției