Arădeanul Meleșcanu, șeful Senatului

0
608

Senatorii au votat noul președinte al Senatului, după demisia de săptămâna trecută a lui Călin Popescu-Tăriceanu, ca urmare a retragerii ALDE de la guvernare.

 În urma votului din turul doi, funcția de președinte al Senatului a fost câștigată de către Teodor Meleșcanu, care a obținut 73 de voturi. Alina Gorghiu a avut 59 de voturi, conform evz.ro. 

Votul pentru noul președinte a Senatului a luat sfârșit. Teodor Meleșcanu, propunerea PSD pentru funcția de președinte al Senatului  a obținut 67 de voturi, iar Alina Gorghiu a obținut 49 de voturi. Cei doi vor intra în turul doi pentru funcția din care a demisionat Tăriceanu.

 

Teodor Viorel Meleșcanu s-a născut la data de 10 martie 1941, în localitatea Brad, pe atunci reședință de plasă în județul Hunedoara (interbelic). După absolvirea Liceului Moise Nicoară din Arad, a urmat studii universitare la Facultatea de Drept din București (1959-1964) și apoi cursuri postuniversitare de relații internaționale la Universitatea din București (1964-1966). În perioada facultății, în anul 1961, și-a satisfăcut stagiul militar obligatoriu la Școala Militară de Ofițeri de Rezervă din Botoșani, având în prezent gradul de sublocotenent (în retragere), arma infanterie.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.