CFR Cluj este noua campioană a României. „Feroviarii” s-au impus la limită, 1-0 cu Viitorul, și au cucerit al patrulea titlu din istorie. FCSB a învins-o pe Astra, tot 1-0, însă rezultatul nu i-a ajutat cu nimic pe „roș-albaștri”.
Între campioni, arădeanul George Țucudean a făcut istorie în fotbalul românesc la numai 28 de ani. Puternicul atacant a cucerit titlul naţional în 2015, cu Steaua, în 2017, cu Viitorul Constanţa iar, în această seară, a desfăcut șampania în tricoul echipei vișinii. Adrian Bumbescu a reușit o performanță similară în urmă cu 33 de ani. Fundașul luase campionatul cu Universitatea Craiova, în 1980, cu Dinamo, în 1982 și Steaua în 1985.
Un alt arădean, Cristi Panin, simbol al CFR-ului după plecarea de la UTA, a câștigat la rândul său primul său titlu de campion din postura de „oficial”. Fostul fundaș dreapta e team-manager în Gruia, poate cea mai apropiată persoană de antrenorul Dan Petrescu. La rândul său, acesta din urmă e primul fost component al „Generației de Aur”, care a câștigat două titluri de campioană în România, după cel cu Unirea Urziceni din urmă cu 9 ani de zile.
Pe de altă parte, Dennis Man, la primul sezon ca și protagonist în tricoul lui FCSB, trebuie să se mulțumească cu titlul de vicecampion. Atacantul de 19 ani transferat de bucureșteni de la UTA în vara lui 2016 a terminat sezonul cu zece goluri înscrise, în timp ce Țucudean și-a trecut în cont 15.

Recomandările redacției