Arădeanul Tudor Lile participă astăzi la proba teoretică a Olimpiadei Internaționale de Chimie

0
284

 Proba teoretică a Olimpiadei Internaționale de Chimie, desfășurată anul acesta în condiții extraordinare cauzate de pandemie, este organizată de Universitatea din București. Olimpiada Internațională de Chimie 2021  este organizată anul acesta de Japonia dar  în format online. Lotul care reprezintă România la această competiție, este alcătuit din patru elevi: Tudor Lile, de la Colegiul Național „Moise Nicoară” din Arad,  Mircea-Raul Bodrogean și Alexandru Cătălin Dianu, ambii de la Liceul Internațional de Informatică din București, Ștefan Dimitriu, de la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov.

Reamintim că Tudor Lile a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Chimie „D.I. Mendeleev”, desfășurată în perioada 21-26 aprilie și a fost unul dintre cei trei elevi arădeni care au obținut nota zece la examenul de Bacalaureat din acest an.

Coordonatorul echipei de cadre didactice care au pregătit lotul românesc este acad. Marius Andruh, care a deținut și rolul de președinte al Comisiei Olimpiadei de Chimie 2021. Proba se va desfășura în condiții speciale de securitate, impuse de regulamentul competiției internaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.