muncaArădencele cu studii ori cursuri medicale, care nu își găsesc de lucru, au ocazia să plece peste graniță. Pe site-ul mobilităţii europene Eures au fost postate mai multe oferte de locuri de muncă pentru asistente şi îngrijitori persoane în vârstă din Marea Britanie.
Este vorba de câteva zeci de locuri de muncă pentru asistente şi două pentru îngrijitori persoane în vârstă. Este necesară conoaşterea limbii engleze, cel puțin la nivel mediu și puțină experiență în domeniu. Persoanele vor lucra cu persoane care suferă de diferite boli mentale ajutând totodată familiile acestora să treacă mai usor peste aceste situații. Salariul variază între 8 și 12 lire pe oră. Se lucrează 40 de ore pe săptămână. Contractul de muncă poate fi încheiat pe perioadă nedeterminată. În unele cazuri este asigurată locuință, pe când în altele se asigură prijin pentru găsirea acesteia. Persoanele interesate pot lua legătura cu consilierul Eures, din cadrul Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă.
Candidatii trebuie să trimită CV model Europass în limba engleză, cu poza inclusă. Termenul limită pentru aplicarea la aceste posturi este data de 20 septembrie .
Eures reprezintă o reţea de cooperare între Comisia Europeană, serviciile publice de ocupare a forţei de muncă din statele membre ale Spaţiului Economic European şi alte organizaţii partenere, implicate pe piaţa muncii – patronate şi sindicate.

Recomandările redacției