Patru mandate de percheziție au fost puse în executare, în data de 9 martie, pe numele unor arădeni. Cei în cauză sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc.

Din cercetări a reieșit că persoanele în cauză ar fi introdus în țară, de la începutul anului 2022, droguri de risc, iar unul dintre bărbați, cu vârsta de 29 de ani, din municipiul Arad, a ridicat de la o firmă de curierat, un colet cu țară de proveniență Spania, în greutate totală 17 kilograme, în care erau disimulate drogurile de risc. De asemenea, inculpatul a fost prins în flagrant, în municipiul Arad, având asupra sa cantitatea de 5.749,25 grame de canabis.

Întreaga cantitate de droguri a fost ridicată, în vederea continuării cercetărilor, iar, în urma efectuării perchezițiilor, au mai fost descoperiți 37.000 de euro, 78.290 de lei și 15 lire sterline.

Procurorul de caz a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, a bărbatului de 29 de ani, iar, ulterior, magistrații Tribunalului Arad au dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținere în vederea comercializării.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La acțiune au participat și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Arad.

Recomandările redacției