• Haștagii și-au făcut simțită prezența la mitingul împotriva statului paralel
  • Nucleul dur al mișcării a încercat să provoace scandal.
  • Participanții, nu au răspuns, deși multă lume se aștepta să o facă.
  • O arădeancă povestește cum „niște demenți” au fost la un pas să sară în fața autocarului cu care se întorcea acasă.

Mitingul împotriva statului paralel care a avut loc sâmbătă în Piața Victoriei din Capitală a beneficiat de o atenție deosebită din partea grupărilor #Rezist. Nucleul dur al mișcării care a încercat, anul trecut, să răstoarne un guvern ales în mod democratic la puțin timp după câștigarea alegerilor și-a dat în petec și la sfârșitul săptămânii trecute. Protestatari de profesie au fost auziți cum îi înjurau pe participanții la miting, încercând să provoace incidente, iar în timpul evenimentului, niște indivizi de aceeași teapă au proiectat cuvântul „Rezist” pe sediul Guvernului. A fost într-adevăr o rea­lizare mare, importantă, esen­țială pentru democrație, ceva în genul suporterilor dinamoviști, care o vreme sărbătoreau an de an ziua când „am ars peluza-n Ghencea”.
„Niște demenți”
Duminică seara, la emisiunea Sinteza Zilei, realizată de Mihai Gâdea, a fost prezentată postarea făcută pe o rețea de socializare de o arădeancă prezentă la miting, care povestea cum „niște demenți” au fost la un pas să sară în fața autocarului cu care se întorcea acasă. Făceau parte dintr-un grup de fanatici care nu aveau altceva mai bun de făcut aproape de miezul nopții.
„Grupul nostru de la Arad a plecat printre ultimii din Piața Victoriei. Am mers în căutarea autocarului și am tot mers. Credeam că nu mai ajungem. Plecați la ora 6 din Arad, ajunși la ora 16-16.30 în Piața Victorie, am rămas în piață până după ora 22. Eram rupte de oboseală. La un moment dat mi-am dat seama că suntem pe Știrbey Vodă. O colegă din grup avea o aplicație pe telefon și numărul de pași făcuți din Piața Victoriei până la autocar era de peste 6.000. Ea a spus că asta înseamnă patru kilometri. După ce am urcat în autocar, șoferul a virat, nu știu pe ce stradă, să plecăm spre casă. Și pe acea stradă, înșirați de-a lungul carosabilului, depășind limita trotuarului erau acei indivizi. Noi, cei de pe partea șoferului nici nu i-am fi văzut, dacă nu striga șoferul că era să-i sară în față vreo doi. Așa ne-a atras atenția și așa ne-am uitat. Erau înșirați pe câțiva zeci de metri, pe marginea carosabilului, pe borduri. Șoferul ne-a zis că erau și pe par­- tea de vis-a-vis a bulevardului. Credeți că la cât de obosiți eram, la ora 23.15 aproximativ, că ne-am mai fi gândit să facem poze sau că șoferul oprea autocarul să facem noi poze și să ne certăm cu niște demenți. Ei bine, am ales să-i ignorăm și să ne vedem de drum. Așa că cine contestă ce am scris să se intereseze la cei care erau în autocarul cu numărul 18 din Arad”, scrie femeia.
Nu le-a mers
Din fericire, participanții la miting au ales să nu răspundă unor astfel de provocări, cu toate că printre ei s-au aflat reprezentanți din toate categoriile sociale… Probabil pe acest lucru au mizat haștagii, sperând că vor putea provoca un scandal, cât de mic, care să fie mediatizat de „jurnaliști” de tipul Mălin Bot. Din fericire nu le-a mers.
 

Recomandările redacției