Arădenii, amendați pentru că încă nu se respectă măsurile de izolare

0
375

Pentru arădeni carantina se termină sau acum începe. Mulți au reușit deja să treacă peste perioada de carantină sau autoizolare, dar numărul celor care abia acum încep cele 14 zile crește și scade de la o zi la alta, în funcție de numărul celor veniți din zonele roșii în fiecare zi. 

Astfel, la nivelul Județului Arad, conform raportării Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață, 3 aprilie, la ora 9.00, 202 persoane. Numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este 134. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 1260, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 1207.

Cât despre respectarea măsurilor, unii arădeni încă mai au probleme cu acest lucru. Așadar, pe parcursul zilei de ieri, 2 aprilie și până azi dimineață, polițiștii arădeni au verificat 1311 de persoane și 20 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau a interdicțiilor de circulație instituite prin ordonanțele militare în vigoare. În urma acestor verificări, au fost aplicate 116 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricțiile de circulație, în valoare totală de 183.400 lei. Nu au fost întocmite dosare penale noi.

În același interval de timp, jandarmii arădeni au aplicat 16 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, valoarea totală a amenzilor fiind de 8.400 lei. Pe lângă acestea, polițiștii locali arădeni, acționând cu un efectiv de 46 de cadre și 13 mijloace auto, au legitimat și verificat într-un interval de 24 de ore (perioada 2.04.2020, ora 7.00 – 3.04.2020, ora 7.00) 971 de persoane, întocmind 35 procese verbale de contravenție, în valoare totală de 25.100 lei, pentru aceleași fapte privind nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.