Arădenii ar putea ieși la pensie mai devreme

0
347

Arădenii care au lucrat în condiții deosebite de muncă ar putea ieși la pensie mai devreme. 

Potrivit unei propuneri legislative înregistrate săptămâna trecută la Senat, arădenilor li s-ar putea reduce vârsta standard de pensionare cu câte cinci luni pentru fiecare an lucrat în condiții deosebite de muncă, în cazul în care persoanele reprezintă stagiu de cotizare realizat în condiții deosebite. 

În reglementarea actuală este prevăzută o perioadă de numai patru luni pentru fiecare an lucrat în condiții deosebite de muncă. 

Conform legii, sunt considerate locuri de muncă în condiții deosebite acele locuri de muncă unde gradul de expunere la factorii de risc profesional sau la condițiile specifice unor categorii de servicii publice, pe toată durata timpului normal de muncă, pot conduce în timp la îmbolnăviri profesionale, la comportamente riscante în activitate, cu consecințe asupra securității și sănătății în muncă a asiguraților.  

Propunerea legislativă trebuie să treacă de ambele Camere ale Parlamentului pentru a fi adoptată. Ulterior, preşedintele statului trebuie să promulge legea, iar propunerea să fie publicată în Monitorul Oficial pentru ca prevederile sale să intre în vigoare, conform avocat.net.ro. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.