Arădenii, așteptați la Drumul Iancului

0
1178

În miez de septembrie, ROMÂNII Iancului se-adună la Țebea, din toate cele patru zări, să-i cinstească amintirea, să aprindă o lumânare și să-i așeze un buchet de flori pe mormânt.
În miez de septembrie, câțiva ROMÂNI – pui de moț, cei mai mulți dintre ei – și-au propus să străbată DRUMUL IANCULUI. Pe jos, prin cătune care-au fost cândva locuite de oameni faini, pe sub umbra pădurilor (câte vor mai fi fiind în picioare!), prin sate de oameni gospodari, pasul lor va reface, peste timp, un drum spre noi înșine, ca neam, cum o făceau, odinioară, cei din ceata Crăișorului.
DRUMUL IANCULUI. Vor fi fost mult mai multe drumurile Iancului, de-a lungul și de-a latul Apusenilor și Țării. Mulți ar trebui să fim și noi, în miez de septembrie, pe drumul acesta simbolic spre ROMÂNIA din noi, necesară urmă de lăsat pe pământul primit drept moștenire de la înaintași…
Sâmbăta, 11 septembrie 2021, ora 9, plecare din fața Casei memoriale Avram Iancu din Vidra de Sus (jud.Alba). Se ajunge seara în Bulzeștii de Sus (jud. Hunedoara), unde se înnoptează. Duminică, 12 septembrie, ora 7, plecare din Bulzeștii de Sus spre Țebea, unde se participă la ceremonia de depunere de coroane de flori în memoria Eroului Națiunii Române, Avram Iancu.
Sunt așteptați mii de români să participe la această sfântă sărbătoare. Este așteptat și Nicolae Furdui Iancu.
Doamne, unde ești tu Iancule? Să vii să vezi cum a ajuns țara ta!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.