Arădenii, așteptați să doneze sânge în număr cât mai mare

0
786

Foarte multe persoane sunt implicate în accidente rutiere, dar și mai multe au nevoie de transfuzii din cauza diferitelor probleme de sănătate cu care se confruntă. Chiar de aceea, fondatorii grupului AradTraffic doresc să ajute și să facă o faptă bună. Având în vedere că grupul este format din aproape 20.000 de persoane, ei încearcă să mobilizeze lumea și să meargă într-un număr cât mai mare să doneze sânge.

Noi mergem să dăm sânge! Haideți cu noi Marți 4 Februarie 2020, dimineață, de la 8 până la 12.30 la Centrul de Transfuzie Sanguină din Arad (strada Andrenyi Karoly 2-4, lângă Ambulanță), să facem un bine și să-i ajutăm pe cei care au nevoie! Foarte mult sânge merge la victimele accidentelor rutiere, însă este vital pentru pacienții cu dialize sau cu operații complexe.

Pentru a deveni donator de sange trebuie sa indepliniti următoarele condiţii: vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani, greutate peste 50Kg, puls regulat, 60 -100 bătăi/minut. De asemenea e nevoie de tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg, să nu fii suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale, iar femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie sau în perioada menstruală. De preferat, ca totul să meargă bine, să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării, să nu fii sub tratament pentru diferite afecțiuni: hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice ori boli endocrine.

Donatorii nu trebuie să aiba sau sa fi avut urmatoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie și alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă și boli de piele precum psoriazis, vitiligo, miopie forte peste (-) 6 dioptrii, cancer.

Înainte de a dona, dimineaţa înainte de recoltare puteţi consuma o cană cu ceai sau cafea, un mic dejun puţin consistent, legume și fructe. Nu fumați înainte şi după donare cu o oră. De asemenea, veniți la donare odihniți și nu după o noapte pierdută la serviciu sau în fața calculatorului!, a fost mesajul celor fondatorilor AradTraffic.

Așadar, totul o să se întâmple săptămâna viitoare când atât membrii grupului, cât și ceilalți arădeni sunt așteptați să doneze pentru cei ce au nevoie, orice grupă de sânge fiind acceptat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.