pasapoartePeste 13 mii de cereri de paşa­poarte au fost depuse şi soluţio­nate până în noiembrie, la Serviciul
Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Arad.
Din numărul total de cereri, 6.579 au reprezentat cereri pentru elibe­rarea paşapoartelor simple electro­nice, din care 6.429 au fost depuse de cetăţeni români cu domiciliul în România şi 150 de cetăţeni români cu domiciliul în străinătate. Din nu­mă­rul total de cereri, 6.512 au fost cereri pentru eliberarea paşapoar­telor simple temporare, din care 6.335 au fost depuse de cetăţeni cu domiciliul în România, respectiv 177 cereri de cetăţeni români cu domiciliul în străinătate. Până acum au fost eliberate 6.571 paşapoarte simple electronice şi 6.512 paşapoarte simple temporare.
În ceea ce priveşte sancţiunile contravenţionale, anul acesta au fost aplicate 220. Din numărul total de sancţiuni contravenţionale aplicate, 203 au fost achitate în termen legal şi un număr de 17  procese verbale au fost înaintate primăriilor de la locul de domiciliu al contravenienţilor pentru a fi date în debit.
La capitolul măsurilor restrictive şi de constatare a infracţiunilor la regimul paşapoartelor, pentru un număr de 286 persoane s-a solicitat măsura suspendării dreptului la libera circulaţie.

Recomandările redacției