Arădenii au donat o tonă de monede. Campania, iniţiată de Poliţia Locală şi fundaţia Centrul de Excelenţă, îşi propune să strângă, numai din monede donate, 18.000 de euro, pentru Secţia de Pediatrie din Spitalul Judeţean, care nu a mai fost renovată de zeci de ani. Cutia cu monede a ajuns la greutatea estimată mai repede cu o săptămână decât era termenul. Iniţiatorii s-au gândit să organizeze această campanie pentru a implica cetăţenii, comunitatea arădeană, într-un proiect ce îşi propune să îmbunătăţească condiţiile dintr-o secţie de pediatrie a spitalului. „Această acţiune a venit în urma unor sesizări din presa locală, despre condiţiile din spitalul de pediatrie. Gândul nostru a fost să găsim o metodă să implicăm tot oraşul în a contribui la modernizarea spitalului. Intenţionam să cumpărăm mobilier, este succesul întregului oraş”, a declarat Viorica Graur, directorul Poliţiei Locale Arad.

Campania „Cutia cu Monede” a început în 15 noiembrie. Înainte cu o săptămână de termenul limită, cântarul instalat sub cutie a indicat deja existenţa a peste o tonă de monede donate.

„Am ajuns la o tonă şi un kilogram. În acest moment punem în cutie monede schimbate din bancnotele pe care cetăţenii le-au donat şi, iată, după nici trei săptămâni de când am amplasat această cutie, împreună cu comunitatea, am reuşit să adunăm o tonă de monede”, a declarat Glad Varga, preşedintele fundaţiei Centrul de Excelenţă.

Dacă ar fi existat doar monede de 50 de bani în cele peste 1000 de kilograme de bani donaţi de arădeni, iniţiatorii campaniei ar fi avut deja peste 18.000 de euro, suma pe care şi-au propus să o strângă. La monedele strânse până acum, se estimează o sumă de peste 10 000 de euro.

Printre miile de donatori sunt însă şi persoane care încalcă regulile campaniei şi pun şi bancnote, dar iniţiatorii spun că nu se supără, pentru că oamenii o fac în interesul copiilor mai ales că unii introduc în cutie şi bancnote cu valori mai mari şi chiar valută. Cutia cu monede va mai rămâne în faţa primăriei până în data de 13 decembrie. Suma strânsă din donaţii va fi dirijată spre secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean, care arată ca şi în urmă cu 20 de ani.

Cristian Cotuna

Recomandările redacției