Arădenii au la dispoziție 3405 locuri pentru a-și înscrie copiii în clasele pregătitoare

0
182

Am scris zilele trecute despre înscrierile în clasa pregătitoare, care vor începe în 29 martie.

 În județul Arad, în anul şcolar 2021-2022,  sunt prevăzute 188,6 clase pregătitoare şi 3405 de locuri. Înscrierea în învăţământul primar se face prin depunerea unei cereri-tip de înscriere, însoţită de documente justificative. Cererea-tip de înscriere se poate completa online, transmite prin e-mail, prin poştă sau se poate depune la secretariatul unităţii de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului, în perioada prevăzută de

,,În situaţia completării online a cererii de înscriere sau a transmiterii prin e-mail sau prin poştă, părintele va transmite unităţii de învăţământ declaraţia-tip pe propria răspundere. Validarea este obligatorie şi se face la unitatea de învăţământ la care părintele solicită înscrierea sau prin intermediul mijloacelor electronice şi constă în compararea datelor introduse în aplicaţia informatică cu documentele transmise de către părinte”, ne precizează ISJ Arad.

Completarea şi depunerea cererilor va avea loc în două etape. La etapa a doua participă doar cei care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ după prima etapă.

Prima etapă de înscriere are loc în perioada 29 martie – 28 aprilie 2021, de luni până joi, în intervalul orar 8:00 – 18:00, iar vineri între 8:00 – 17:00 . În data de 20 mai 2021 se va afişa în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar lista copiilor înmatriculaţi după prima etapă şi numărul de locuri rămase libere.

A doua etapă de înscriere are loc în perioada 24 – 31 mai 2021. Dacă, după prima etapă, copiii nu sunt cuprinşi în nicio unitate de învăţământ, părinţii vor completa o nouă cerere de înscriere, repartizarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile după prima etapă. În 4 iunie 2021 se va afişa în unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectorarelor şcolare lista copiilor înscrişi după a doua etapă.

,,Părintele poate opta pentru înscrierea la şcoala de circumscripţie sau pentru o unitate de învăţământ, alta decât şcoala de circumscripţie: în această situaţie, copilul este înscris în limita locurilor libere şi, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale şi, ulterior, a criteriilor specifice de departajare. Părintele poate solicita, prin bifarea în cererea-tip de înscriere, ca locul la şcoala de circumscripţie să fie rezervat pentru eventualitatea în care copilul nu este înscris la unitatea de învăţământ pentru care părintele a făcut opţiunea, din lipsă de locuri libere”, mai spun reprezentanții Inspectoratului Școlar.

Următoarele unităţi de învăţământ nu au circumscripţie şcolară:

– Colegiul Naţional “Preparandia-Dimitrie Ţichindeal” Arad;

– Liceul Teologic  Baptist “Alexa Popovici” Arad;

– Unităţile de învăţământ Liceul Teoretic ”Adam Muller Guttebrunn” Arad, Şcoala Gimnazială “Aurel Vlaicu” Arad, Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Arad – pentru clasele în Limba germană maternă;

– Unităţile de învăţământ Colegiul Csiky Gergely Arad, Şcoala Gimnazială “Aurel Vlaicu” Arad, Şcoala Gimnazială “Aron Cotruş” Arad – pentru clasele în Limba maghiară maternă;

– Unităţile de învăţământ Şcoala Gimnazială “Aron Cotruş” Arad,  Şcoala Gimnazială “Iosif Moldovan” Arad – pentru clasele de step by step.

,, Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad a elaborat o procedură de repartizare a copiilor în clasele pregătitoare prin tragere la sorţi în prezenţa părinţilor şi membrilor comisiilor de înscriere din şcoală, după finalizarea etapelor de înscriere în învăţământul primar.

Începând cu data de 22 martie 2021, în unităţile de învăţământ preşcolar au loc întâlniri de informare şi consiliere a părinţilor copiilor din grădiniţe cu privire la înscrierea în învăţământul primar 2021-2022. Pentru orice informaţii referitoare la înscrierea în clasa pregătitoare, ISJ Arad a pus la dispozitia celor interesati, telverde, 0800816257, în intervalul orar 8.00-16.00 de luni până vineri, care va funcţiona pe perioada 15 martie –  4 iunie 2021, la care părinţii şi alte persoane interesate pot obţine, gratuit, informaţii referitoare la înscrierea copiilor în învăţământul primar”, ne precizează reprezentanții ISJ Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.