Sfârșitul de săptămână a fost unul prelungit pentru mulți arădeni care au sărbătorit Rusaliile. Așadar, încă de vineri, mulți au început să sărbătorească într-un mod unic și anume prin mult alcool. Desigur, asta a însemnat și o mulțime de dosare penale pentru cei ce au fost mai ghinioniști. 

După cum spuneam, totul a început vineri când a fost depistat de polițiștii orașului Sebiș un arădean de 46 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Cociuba, având o alcoolemie de 0.79 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Tot vineri, dar ceva mai târziu, altă persoană a fost prinsă de polițiștii Secției 6 Rurală Beliu. Este vorba despre un tânăr de 19 ani, din Craiva, care conducea un scuter pe D.J. 792/A, pe raza localității Beliu, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și cu o alcoolemie de 0.83 mg./l. alcool pur în aerul expirat.
Cu aceeași alcoolemie a mai fost depistat, în noaptea de 06/07 iunie a.c., un bărbat de 49 de ani, din Groșeni, în timp ce conducea un autoturism pe raza aceleiași localități.

Alcoolemiile nu s-au oprit aici. Astfel, cu aproape aceeași cantitate de alcool băută, deci cu 0.81 mg./l. alcool pur în aerul expirat de această dată, au fost depistați, în noaptea de 06/07 iunie a.c., un bărbat de 32 de ani, din Almaș, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Sebiș și un tânăr de 24 de ani, din Mândruloc, în timp ce conducea un autoturism pe raza aceleiași localități.

Pentru că românii, implicit arădenii, știu să se distreze zile întregi când au ocazia, au mai fost depistați în timp ce conduceau sub influența alcoolului : pe raza localității Șeitin, un bărbat de 53 de ani, din Șeitin, cu o alcoolemie de 0,65 mg./l. alcool pur în aerul expirat; pe raza localității Pâncota, un tânăr de 25 de ani, din județul Maramureș, cu o alcoolemie de 0,56 mg./l. alcool pur în aerul expirat; pe raza localității Moneasa, un bărbat de 43 de ani, din Dieci, cu o alcoolemie de 0,49 mg./l. alcool pur în aerul expirat și pe D.N. 79/A, pe raza localității Gurahonț, un bărbat de 29 de ani, din aceeași localitate, cu o alcoolemie de 0,46 mg./l. alcool pur în aerul expirat.
Conform procedurii, în toate cazurile au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Recomandările redacției