Foto Newsar.ro

Câteva zeci de arădeni au protestat împotriva stării deplorabile a drumului județean 708. Pentru a doua sâmbătă la rând, şoferii arădeni au organizat un protest pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la gropile de pe drumurile județene. Dacă săptămâna trecută, un prim protest a avut loc în localitatea Horia, situată pe şoseaua Arad-Şiria, la sfârșitul săptămânii trecute, protestul a vizat drumul judeţean 708 Almaş – Dieci – Revetiş – Berindia – Păulean.
Câteva zeci de şoferi au format o coloană de maşini care a parcurs şoseaua plină de gropi dintre localitatea Dieci şi oraşul Sebiş. Ei au plantat buruieni în gropile pline de apă, pentru a le marca prezenţa, scrie ziuadevest.ro. Oamenii cer conducerii judeţului să le repare drumul, care este folosit de locuitorii din mai multe sate din zonă, altfel vor continua cu mişcările de protest. „Vrem drum reparat! Vrem drum reparat!”, au strigat protestatarii, revoltați de starea drumului. „Așa nu se mai poate. Acest drum județean 708 este într-o stare jalnică. Cred că am reușit să-i strângem pe acești oameni, în primul rând prin ceea ce am făcut acum două săptămâni, când am luat roaba și lopata și am început să atupăm gropile. În urma a ceea ce s-a văzut, am reușit să facem acest miting de protest. Sperăm ca în urma demersurilor pe care le-am făcut, în urma acestui mting, drumul acesta să ajungă să fie asfaltat. Nu e o distanță așa de mare. Sunt nouă kilometri de drum. Așteptăm de 30 de ani lucrul ăsta”, susține unul dintre protestatari. „Cred că merită și oamenii din partea acesta de Criș să aibă un drum. Am cerut de foarte mult timp sprijinul Consiliului Județean, din 2016…”, susține un altul.
La Horia, gropile au fost umplute cu piese stricate
De altfel, în urmă cu o săptămână, sute de arădeni au protestat, sâmbăta trecută, la Horia împotriva nepăsării administra­ției județului față de starea drumului județean Arad-Șiria, unul dintre cele mai circulate drumuri județene. Aceștia au ieșit în stradă pentru a solicita asfaltarea drumului județean 709 care se degradează tot mai mult, distrugând mașinile și punând viețile oamenilor în pericol. Aproximativ 400 de persoane din localitățile străbătute de drumul județean 709 Arad – Șiria, considerat unul dintre cele mai degradate din județ, au protestat în zona localității Horia. Oamenii au ieșit în stradă și au umplut gropile din carosabil cu piese auto stricate din cauza gropilor.

Recomandările redacției