Arădenii au provocat zeci de incendii de vegetație într-un timp extrem de scurt

0
390

Foarte mulți arădeni consideră că ei vor reuși să curețe mai ușor terenurile dacă incendiază iarba uscată. Ei bine, lucrurile de acest fel au reușit să pună pompierii pe drumuri de mult prea multe ori în ultima săptămână.

 

Este vorba în general despre intervenții care pot fi evitate dacă oamenii sunt mai atenți la ceea ce fac. Prin atenția sporită, pompierii nu vor fi reținuți cu stingerea vegetației uscate care s-a aprins și vor fi apți pentru intervenții mult mai serioase care chiar necesită prezența lor acolo și nu puteau fi evitate în nici un fel.


Potrivit reprezentanților ISU, incendiile de vegetație se propagă și pun în pericol alte culturi, livezi de pomi fructiferi, locuințe. Fumul generat de aceste incendii poate afecta grav traficul rutier din cauza vizibilității reduse.


Așadar, după ce în ultimele șapte zile subunitățile Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „VASILE GOLDIS” Arad a avut de intervenit pentru stingerea unui număr de 19 incendii de vegetație uscată și resturi vegetale cu suprafețe cuprinse între 50 mp și 3 ha, aceștia au considerat că trebuie să pună la cunoștința tuturor ceea ce presupune o astfel de intervenție.


„Aceste intervenții presupun și din partea subunităților de intervenție un consum sporit de resurse, atât umane cât și materiale”, spuneau reprezentanții.
În concluzie, pentru ca totul să se desfășoare în condiții cât mai normale, cetățenii Aradului ar trebui să nu mai facă focuri la întâmplare și care să necesite intervenția pompierilor sau a altor autorități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.