Prevenția răspândirii virusului COVID-19 prin măsurile luate la nivel guvernamental a creat panică și îngrijorare și între arădeni, care au dat fuga la supermarket-urile din municipiu pentru a se aproviziona pentru… zile negre. Unii iau în calcul că situația din Italia s-ar putea repeta și la noi în țară și astfel, vom fi nevoiți să ne baricadăm în case cu zilele.

Alții și-au făcut stocurile de mâncare și alte produse casnice de teama că rafturile vor rămâne într-adevăr goale peste câteva zile.

Rafturile magazinelor s-au golit, mai ales în secțiunea cu făină, ulei și zahăr. Și baxurile de apă minerală au fost la mare trecere în aceste zile. Arădenii, pentru că sunt buni gospodari nu se lasă „descoperiți” și s-au asigurat cu mâncare, unii și cu produse dezinfectante, pe care le-au cumpărat în cantități industriale.  

Cu precădere magazinele din cartiere au fost cele care s-au golit primele, însă și înspre centrul municipiului unele rafturi erau pustiite. Cert este că aglomerația din magazine persistă până la orele serii, iar coșurile aliniate la casele de marcat sunt pline până la refuz.

 

Recomandările redacției